REVIEW MOONCAT SWEETPEA SOAP BY ALWAYS BE PURE

 SABUN YANG SESUAI UNTUK SEMUA JENIS KULIT MUKA

Untuk korang yang selalu guna skincare brand korea, kompem korang pernah dengar set skincare daripada brand "Always Be Pure". Untuk brand ni, aku sekarang memang pakai pencuci muka dia ni dengan pelembab 'Forest Calming Cream'. Serious talk, aku memang fall in love dengan dua item dia ni so far. Okayhh..sekarang aku nak cerita dulu dia punya pencuci muka ni.

Harga Biasa: RM38/box (aku beli setelah diskaun around Rm32)
Ketahanan sabun/box: 6 minggu (sebulan setengah)
Struktur sabun: Buih banyak (tak  mudah cair/lembik)
Sesuai untuk jenis kulit: Normal/Sensitif/Kering

FREE from Alcohol, SLS,Paraben,Animal Part

Nah.. aku sertakan sekali list ingredients dia supaya senang korang nak double check. Yang penting sekali, dalam sabun ni ada Niacinamide.

Masuk yang ni..adalah sabun ke-3 aku pakai. Serius besttt sebab dia tak keringkan kulit. Korang pernah tak pakai pencuci muka yang buat kulit korang tegang gilerr lepas cuci muka, lepas tu kulit muka start rasa kejung dan kering. Pernah rasa takkk??? Ke kulit aku je yang jenis sensitif?? Tak best kannnn..

 Tapi, Mooncat soap ni totally different!!! Lepas pakai je, kulit jadi MOISTTT GILERRR BAK HANGG. Kulit tegang tapi moist.. Memang sesuai weyhh untuk jenis muka yang sensitif dan kering. Pastu dia wangiiiiii gilerrr!!! Yang paling aku perasan laa.. pori-pori kat muka yang dulu besar..macam dah berkurang (tapi diingatkan, natural produk ambil masa ea) dan rasa muka cam glowing-glowing sikit laa..kahkahkahkahkah. Perasan!!


Kalau korang beli sabun ni, dapat sekali dengan net soap tuuuuu. Nanti dah potong-potong sabun tu..masukkan laa dalam net tu. Tapi terpulang.. korang nak potong sabun tu ke, or pakai je seketul besar tu. Kalau aku, aku potong jadi 4 bahagian. hahhaha. Tapi net soap tu serius best jugak,, sb dia akan buat jadi buih sabun tu lagi banyak. Dah berbuih byk, ko cucilaa muka dgn buih tu. Jangan sental pulak net soap tu dekat muka tau..hahahhaha. Net soap tu function dia untuk bagi buih banyak gebu gebasssss jurr!!

So.. kalau korang rasa nk try beli..sangat recommended!! Membantu tak?? 
Selamat Mencuba..xoxoxo..









1 Comments